Blog

4 voedingsadviezen die de nieren verzorgen

De laatste tijd kom ik mensen tegen die slecht slapen omdat ze er een paar keer per nacht uit moeten om te plassen. Dat hoort niet de bedoeling te zijn. Een onderbroken slaap levert een slechte concentratie overdag, wat kun je daar nu met voeding aandoen?

Tip 1 Zorg voor veel groenten
Groenten bevatten veel mineralen en vooral de mineralen magnesium, kalium en calcium. De dorstprikkel ontstaat bij een te hoog gehalte van natrium in het lichaam. Je krijgt dan een signaal van je lijf dat je moet gaan drinken. Dat klopt ook. Vroeger bevatte een rivier veel mineralen omdat er algen in zaten en er vissen in leefden. Vroeger was water drinken uit de rivier dus handig om je dorstprikkel te verminderen. Tegenwoordig hebben we allemaal kraanwater. Dit bevat helemaal niets meer en dus zeker geen goede mineralen meer. Bij te veel water drinken, soms drinken mensen wel 4 tot 5 liter per dag, krijg je dus steeds meer dorst. Groenten bevatten de mineralen voor ons lichaam in de juiste hoeveelheden. Eet dus daarom ongeveer 1 kilo groenten per dag.

Tip 2 Liefst biologische groenten
Ook al is de bodem wel arm aan mineralen geworden, en kunnen die mineralen niet meer in onze groenten zitten, toch is het eten van biologisch beter. Natuurlijk bevat het geen of zo min mogelijk bestrijdingsmiddelen, dat is een groot voordeel. Verder zijn biologisch geteelde groenten (en fruit) ‘getreiterd’ op de natuurlijke manier (wind, te warm, te koud, te weinig water, te veel water en beestjes). Hierdoor moet een plant zichzelf gaan ‘verweren’. Die natuurlijke verwering levert stoffen die we salvestrolen noemen. Dit betekent ‘voor het leven’, hiermee bevorderen we de natuurlijke afweer van het lichaam, althans als je ze eet.

Tip 3 Gebruik kwalitatief hoogwaardige aloe vera als je 1 kilo te veel vindt
Veel mensen vinden het eten van een kilo groenten elke dag een gedoe. Om dan toch aan de mineralen te kunnen komen die dagelijks nodig zijn is het toevoegen van aloe vera dranken een goede oplossing. Zorg er wel voor dat je een aloe vera drank gebruikt die alleen de binnenkant van het blad gebruikt, anders heb je alleen maar een laxeerdrank. http://www.aloe-info.nl/

Tip 4 Gebruik ook eiwitten
Ieder orgaan heeft als bouwstof eiwitten nodig. Ook de nieren willen dit graag. Vis, vlees, eieren en ook groenten bevatten goede eiwitten. Soms zijn mensen huiverig om te veel eiwitten binnen te krijgen. Mijn ervaring is dat de meeste mensen veel te weinig eiwitten eten.

Annette ter Heijden is orthomoleculair therapeut en co-auteur van ‘Koken Zonder Pakjes’. Bovenstaande wijsheden heeft zij, als naslagwerk en in receptvorm, verwerkt in het kookboek www.kokenzonderpakjes.nl. Voor persoonlijke begeleiding m.b.t. tot voeding kun je meer informatie vinden op www.fysikosvoeding.nl .
Deze weblog mag worden hergebruikt onder vermelding van bron: Annette ter Heijden, auteur “Koken Zonder Pakjes” zie www.kokenzonderpakjes.nl”

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

2 Comments

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.