Blog

Diabetes type 2 met voeding oplossen!

Zelf at ik ooit tussen de 15 tot 20 boterhammen per dag EN dronk minimaal 20 koppie koffie per dag! Tsja, dat zorgt nogal voor veel stress in je lijf! Darmproblemen, hoofdpijn, veel spierpijn, concentratie problemen, volledig wegvallen, geen kracht meer in de armen en benen, kortademig, altijd honger en slecht slapen nou ja, zo een paar van die dagelijkse dingen die voor mij toen normaal waren. Toen ik tijdens mijn studie begreep dat dit allemaal ontstond door een bloedsuiker disbalans ben ik in een keer overgestapt om het goed te regelen.

Wat heb ik gedaan?
Allereerst alles wat een bloedsuiker disbalans geeft NIET meer eten. Dus; brood, pasta, rijst, aardappels, suikers, koekjes, snoepjes at ik niet meer. De koffie heb ik gehalveerd en ik neem geen cappucino meer en ook geen apparaten koffie. Dan de vis, ei, noten, zaden, groenten, kruiden, beetje vlees, en beetje volle yoghurt ben ik gaan eten… Wauw wat een verschil in een paar dagen! Natuurlijk heb ik ook de aloe dranken opgehoogd want naast een instabiele bloedsuiker is ook verzuring een groot probleem!

Wat was het effect?
De eerste drie dagen waren heel interessant, dat was nogal afkicken en een beetje trillerig en beverig… beetje licht in mijn hoofd, beetje vreemd, maar de 4e dag was een grote bevrijding. WAUW wat een verschil. Ik kon weer beter zien (ja zelfs mijn gezichtsvermogen was ineens beter), ik was ineens nauwelijks nog kortademig, mijn spierpijn in mijn kuiten was ineens weg, slapen ging veel beter en vooral dieper en daardoor werd ik gewoon in ook uitgerust wakker. De huid van mijn armen en benen was ineens een beetje strakker en langzaam ging de pijn in mijn rug weg…. Dat was HEEL bijzonder…

Welke klachten had ik nog meer voorheen?
Nou heb je even? Mijn gedrag was niet precies om blij van te worden. Ik had heel vaak driftaanvallen en die werden afgewisseld met apathisch gedrag. Soms was ik ergens en had ik echt geen idee hoe ik daar gekomen was. Soms was ik ergens maar dan volledig afwezig en ik was ook niet eens in staat om het gesprek te volgen… meestal hoorde ik het trouwens ook echt niet… Dat is nogal lastig in de omgang met mensen of als je wilt werken… het meeste van wat er in je omgeving gebeurt komt gewoon niet binnen OF het komt juist heel erg dwingend binnen! Lastig, lastig. Waar ik heel erg blij om ben is dat mijn moeder altijd is blijven volhouden dat ‘ er iets met voeding moest zijn’ en dus elke keer weer is blijven zoeken. Op heel jonge leeftijd had mijn moeder al door dat ik heftig op suikers reageerde. Thuis kreeg ik die ook niet of nauwelijks, ik hield veel van fruit en groente gelukkig. Ook de omeletten en de soepen van mijn moeder vond ik geweldig (nog steeds trouwens). Als ik dan naar een verjaardag ging en limonade kreeg duurde het vaak maar een uurtje en dan kreeg mijn moeder een telefoontje of ze me op wilde komen halen. Ik was dan blijkbaar agressief… thuis stortte ik dan volledig in en kwam in een soort comateuze slaap terecht… na een uur of 2 kwam ik dan weer een beetje bij. Om heel eerlijk te zijn, ik heb echt geen idee wat er is gebeurt op die verjaardag, dat was compleet verdwenen uit mijn geheugen. Kun je je voorstellen dat als je de kinderen dan weer op school ziet ze je dan ineens anders bekijken? En ik begreep er echt helemaal niets van!

Waarom ik nu andere mensen hiermee wil helpen?
Ik weet uit eigen ervaring dat je GEEN begrip krijgt met een dergelijks bloedsuiker disbalans. Ik weet PRECIES hoe een lage bloedsuiker EN een hoge bloedsuiker voelt. Ik weet heel goed dat andere mensen het maar raar vinden en je vreemd vinden als je NU!!!! eten nodig hebt. En er is NOG STEEDS geen kennis over deze heel simpel op te lossen problemen in de medische wereld. Gelukkig mag ik dagelijks mensen helpen met bloedsuiker disbalansen, elke keer weer is het vechten tegen de diabetes verpleegkundige en de arts die het lichaam gewoon ECHT niet begrijpen. Jammer want type 2 diabetes is dus heel snel te verhelpen (ik heb het over dagen…) en ik zie elke keer weer dat mensen hun leven terug krijgen. Type 1 diabeten zullen vaak nog insuline nodig blijven houden, maar als dat drastisch minder is, wordt de onrust in het lijf snel veel minder.

Intussen heb ik ook via onderzoek en eigen ervaring mee gekregen dat ook de darm gezond moet zijn. Door alle gluten en slechte eten had ik daar nog wel een weg te gaan, inmiddels is die ook weer goed in balans. De afgelopen 10 jaar heb ik vooral besteed aan het verzamelen van kennis over alle systemen die in het lijf in disbalans kunnen zijn. Mijn observatie is dat je EERST met de bloedsuikers moet starten, daarna komen veel processen ook op orde.
Gewoon een keer een ervaringsverhaal in plaats van een onderbouwd stuk, misschien heb je hier meer aan?

Annette ter Heijden is orthomoleculair therapeut (kPNI) en co-auteur van ‘Koken Zonder Pakjes’ en ‘Proef je Roots’’Tips en trucs om lekker te eten en nog andere specifieke ondersteuning is te vinden in het boek Proefjeroots. Verder schrijft Annette voor vakbladen zoals De schoonheidsspecialist, het blad van de NVST en Homeopathie magazine. Annette werkt inmiddels in het land samen met meer dan 200 diverse gezondheidsprofessionals en ze traint en begeleidt individuen die meer over hun lijf en de darm in het bijzonder willen weten. Voor persoonlijke begeleiding m.b.t. tot voeding kun je meer informatie vinden op www.fysikosvoeding.nl .
Deze weblog mag worden hergebruikt onder vermelding van bron: Annette ter Heijden auteur van Proefjeroots

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

No Comments

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.