Blog

Hoe herken je aloe vera van goede kwaliteit?

Aloe vera is erg populair en kan heel veel in je lijf goed doen. Vooral bij disbalansen in de darm kun je veel snelle effecten van de aloe vare dranken verwachten, althans, als je de juiste kwaliteit gebruikt.

Feit 1 Aloe vera is een woestijnplant
Misschien vreemd om dit zo te benoemen, toch is het belangrijk. Als je aloe drank gebruikt van Nederlandse bodem, dan kun je niet verwachten dat daar de effectief werkzame stoffen in zitten die er wel inzitten als de plant in haar natuurlijke leefomgeving groeit. Dat is dus al een belangrijk kwaliteitscriterium, de plant waar dranken van zijn gemaakt heeft in de woestijn gestaan.

Feit 2 De productie methodiek is essentieel
Het is heel gemakkelijk om een plant zo te bewerken dat er geen enkele werkzame stof meer overblijft. Verhitten, vermorzelen, vriesdrogen, in een pilletje doen zijn een paar voorbeelden waar je geen enkele werkzame stof meer over hebt. Dus zorgvuldig verwarmen en oogsten, heel goed  selecteren, handmatig fileren en dan lucht- en licht dicht verpakken en vervoeren. Als een bedrijf dat allemaal doet en zijn eigen kwaliteitscontroles zorgvuldig dagelijks uitvoert dan heb je een kwaliteitsproduct te pakken.

Feit 3 Echte aloe smaakt vies
‘Aloe’ betekent bitter water en ‘vera’, de echte. Als je goede aloe vera proeft dan merk je dat het bitter smaakt. Dit is dus de ultieme test om te weten of je met echte aloe dranken te maken hebt. Als het heel erg lekker smaakt is de kans heel groot dat er suiker inzit. Kijk zelf goed op de verpakking en stel vragen.

Feit 5 Aloe maakt de tight-junctions dicht
In de darm zal de aloe ervoor zorgen dat de tight-junctions (structuren tussen de darmcellen) zullen herstellen. Door bijvoorbeeld het eten van gluten en het drinken van melk worden die aangetast. De aloe helpt om die weer snel te herstellen. Dit zorgt ervoor dat je meer energie krijgt en je lekkerder voelt. Als de aloe op de verkeerde wijze is verwerkt is deze werking volledig om zeep geholpen.

Feit 6 Soms lijkt het of de aloe niet werkt
Dat klopt, dan zijn er veel meer andere oorzaken in de darm aan de hand die eerst verholpen moeten worden. Een expert kan je hiermee verder helpen omdat eerst naar de oorzaak van de reactie gezocht moet gaan worden. Aan blijven rommelen is zeker niet handig, we kunnen heel goed helpen om iemand in jouw buurt te vinden.

Als je zelf alle specialistische kennis wilt opdoen hoe je mensen kunt helpen met goede voeding en aloe vera dranken dan zijn er verschillende trainingen. Kijk bijvoorbeeld op www.aloe-info.nl voor alle specialistische kennis en voor het volgen van trainingen.
Annette ter Heijden is orthomoleculair therapeut en co-auteur van ‘Koken Zonder Pakjes’ en Proef jeRoots. Kennis over aloe vera dranken en hoe je ze gebruikt heeft ze in de afgelopen 11 jaar opgedaan en ze heeft zich hierin gespecialiseerd. Alle ins- en outs over het gebruik van aloe vera kunt u van haar krijgen. In het kook-kennisboek www.proefjeroots.nl is een groot deel van de kennis opgenomen. Voor persoonlijke begeleiding m.b.t. tot voeding kun je meer informatie vinden op www.fysikosvoeding.nl. Cursussen en trainingen in aloe vera- en bijen producten zijn beschikbaar. Deze weblog mag worden hergebruikt onder vermelding van bron: Annette ter Heijden, auteur “ProefjeRoots”

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

No Comments

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.