Blog

Oud recept ontdekt en getest

The universiteit van Nottingham heeft een oud recept gevonden om oogontstekingen tegen te gaan. Dit is een recept dat is gevonden in Bald’s Leechbook zoals het wordt genoemd. Dit werk staat bekend al een van de oudste en eerste bekende medische tekstboeken. Het onderzoek wat is gedaan is het namaken van het recept zoals dat 1000 jaar geleden is opgeschreven. De onderzoekers zijn verbaasd over de resultaten tot nu toe.

Feit 1 Voor mij geen verbazing
Het is geen toeval dat ik al jaren werk met veel knoflook, prei en ui (onderdelen van het recept) om schimmels, virussen, bacteriën en zelfs parasieten het leven zuur te maken. Juist vanwege de effectieve werking is het al veel ingezet. In het onderzoek blijkt dat 90% van de bacteriën worden gedood. Grappig is wel dat we dat officieel niet mogen zeggen tot nu toe. Natuurlijke stoffen kunnen nooit zo effectief zijn als synthetische stoffen wordt er beweerd. Dit specifieke mengsel uit het oude recept lijkt zelfs effectiever te werken. Lees zelf het artikel en kijk naar het filmpje

Feit 2 Er moet nog meer bij
In het artikel worden ook galzure zouten gebruikt uit de maag van een os. Dit heb ik niet echt gebruikt de afgelopen jaren, dat is een beetje lastig om mensen hier enthousiast voor te krijgen. Daarnaast moet het mengsel, met wat wijn, negen dagen rijpen. Dat is op zich prima te doen in onze huidige maatschappij. Om een werkelijk goede antibacteriële werking te hebben zijn er dus naast knoflook, ui en prei meer ingrediënten nodig. Ook die heb ik al jaren in gebruik in een effectief werkend recept.

Feit 3 U kunt zelf wel aan de slag
Olijfolie heeft ook goede antibacteriële eigenschappen. Gebruik een fles olijfolie (minimaal 0,5 liter). Doe daar 2 bollen knoflook, 5 verschillende soorten uien, 2 ons gember, 1 ons kurkuma, verse koriander (bosje), rozemarijn, tijm, oregano, bieslook, kruidnagels en 10 rode pepers in. Laat dit mengsel op laag vuur ongeveer 1 uur pruttelen (niet koken!). Laat het afkoelen en giet het terug in de fles. Dit mengsel heeft de afgelopen jaren al veel mensen van de parasieten afgeholpen (met nog andere ondersteuningen, dat dan wel. Voor meer kennis over hoe dit werkt en wat de effecten zijn kunt u de lezingen volgen, ons boek bestellen of een persoonlijke afspraak maken. Dit mengsel gebruikt u 3 maal daag ongeveer 15 tot 20 minuten voor de maaltijd. Aloe vera is ook van dezelfde familie (allium) en wordt dus nog versterkend in dit proces, aloe vera mag u niet verhitten. Let op met de rode pepers, die kunt u beter niet langer dan 4 dagen dagelijks gebruiken als u niet specifiek met een kuur onder begeleiding bezig bent.

Annette ter Heijden is orthomoleculair therapeut en co-auteur van ‘Koken Zonder Pakjes’. En ‘Proef je Roots’ Bovenstaande wijsheden heeft zij, als naslagwerk en in receptvorm, verwerkt in het kookboek www.kokenzonderpakjes.nl. En Proef je Roots Voor persoonlijke begeleiding m.b.t. tot voeding kunt u meer informatie vinden op www.fysikosvoeding.nl .
Deze weblog mag worden hergebruikt onder vermelding van bron: Annette ter Heijden, auteur “Koken Zonder Pakjes” en Proef je Roots

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
Tags: , , , , ,

No Comments

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.