4 feiten na anti-biotica gebruik

Feit 1 De darm wordt niet zuur genoeg
Door het anti-biotica gebruik wordt de darm minder zuur. Dit is een omgeving waar transiente bacteriën (bacteriën die je liever voorbij ziet gaan en niet ziet blijven) kunnen groeien. Hierdoor ontstaat er een relatief tekort aan residente bacteriën (bacteriën die je graag een verblijfplaats geeft). Door deze situatie kan de darmwand sneller aangevallen worden en zal het immmuunsysteem verzwakt worden. Je bent hiermee gevoeliger geworden voor een nieuwe bacterie aanval.

Feit 2 Je darm wil graag balans
Na een antibiotica kuur adviseer ik daarom altijd een probioticakuur. Hierdoor verschuift de balans weer de goede kant op en is er minder plek voor de bacteriën die je graag wilt laten vertrekken en kunnen de andere bacteriën hiermee een goede plek afdwingen in de darm en aan de darmwand. Hierdoor wordt het immuunsysteem weer beter beschermt. Bij het uitzoeken van een probioticum let je op een aantal zaken; zo veel als mogelijk ‘beestjes; liever in de biljoenen dan in de miljoenen; je let op het feit dat je het liefst een aantal verschillende ‘bacteriestammen’ hebt. Bij voorkeur minimaal 6 verschillende stammen en je let op het feit dat het pilletje precies in de darm werkt en niet al door het maagzuur ‘om zeep’ geholpen is. www.aloe-info.nl voor een goede probioticum. Bestellen is hier mogelijk.

Feit 3 De darm wil ook een prebioticum
Goede bacterien hebben vezels nodig om op te kunnen groeien. Da tis de reden dat vooral het eten van groeten ervoor zorgt (en ook een beetje fruit) dat die vezels in voldoende mate aanwezig zijn. Zorg dan wel voor die ene kilo per dag als basis. Mocht je dat nu niet redden die kilo aan groeten dan kun je ook de Aloe vera dranken van Forever Living Products gaan toevoegen

Feit 4 ook yoghurt kan helpen
Yoghurt bacteriën hebben ook goede eigenschappen om de darmflora te verbeteren. Liefst biologische yoghurt want die is echt effectieve. Neem ook lekkere vette yoghurt en geniet ervan. Stress is nu helemaal niet handig. Doe wat fruit en wat noten in je yoghurt en je bent heel goed bezig. Eet smakelijk en blijf gezond.

Annette ter Heijden is orthomoleculair therapeut en co-auteur van ‘Koken Zonder Pakjes’ en ProefjeRoots. Bovenstaande wijsheden heeft zij, als naslagwerk en in receptvorm, verwerkt in het kookboek www.kokenzonderpakjes.nl. en www.ProefjeRoots.nl.Voor persoonlijke begeleiding m.b.t. tot voeding kun je meer informatie vinden op www.fysikosvoeding.nl .
Deze weblog mag worden hergebruikt onder vermelding van bron: Annette ter Heijden, auteur bovengenoemde boeken.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

4 Comments

 • Fun games on 23 oktober 2011

  Good blog post, nice efforts. It couldn’t appear to have been penned any better. Reading this article piece of writing reminds me about my old boss! He usually kept babbling about this. I will email this post to him. Pretty confident he will probably have a high-quality read. Appreciate your posting!

 • Estelle on 4 juli 2014

  This content is very informative but it took me a long time to find it
  in google. I found it on 15 spot, you should focus on quality backlinks building, it will help
  you to rank to google top 10. And i know how to help
  you, just type in google – k2 seo tips

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.