4 voedingstips om jong te blijven

Zwavel is een belangrijke stof voor onze cellen. Iedere cel in ons lichaam wil het graag in voldoende mate bezitten. Zwavel zorgt voor veel processen in ons lichaam. Onder andere de anti-veroudering. Dus zwavelstoffen houden ons jong.

Tip 1 Eet elke dag prei, knoflook en ui
Deze oergroenten bevatten relatief veel zwavel en houden ons lichaam alleen daarom al jong. Vooral prei is een groente die je dagelijks en ook helemaal kunt eten. Je hoeft alleen het kontje eraf te halen en de niet meer zo heel mooie delen van het blad, meestal is dat een halve centimeter. Het liefst heb ik dan ook de hele prei want ook de groene bladeren leveren gezonde bestanddelen. De groene delen doe je het eerst in de olijfolie met kruiden en de witte delen doe je dan een minuutje later in de pan om te stomen. Het mooie aan uien is dat je in ieder seizoen een andere variant kunt nemen. Er ziten dan die stoffen in die ons lichaam nodig heeft. Kies nu voor iets mee rode uien. Dat is nog beter nu voor ons immuunnsysteem. In het voorjaar neem je natuurlijk mee lente uitjes, dat spreekt voor zich.

Tip 2 gebruik dagelijks goede olijfolie
Om je groente en je vis en vlees in te stomen is een goede olijfolie nodig. Maak je olie niet te heet. Eerst doe je de olie in de pan, dan doe je daar kruiden bij zoals kurkuma, zwarte peper, kerrie en bijvoorbeeld gember. Ondertussen snijd je de ui en maak je de knoflook klaar. Doe dan het vuur onder de pan op laag en doe de knoflook er vast bij. Wacht dan tot je merkt dat de olie iets warm wordt. Dan kan de ui erbij. Schep nu de kruiden door elkaar. Voeg een klein beetje water toe en je kunt de prei erbij doen. Zet nu de deksel op de pan, dan even geduld…… Als je basis op orde is kun je de vis, het vlees of je eitjes gaan toevoegen.

Tip 3 Een eitje levert ook zwavel
Tsja, zwavel zorgt voor verjonging. Bij verjonging kun je ook denk aan het verbeteren van het libido…. Dus, door meer zwavel verbetert ook je libido….. Natuurlijk zitten er ook goede eiwitten in. Dus heb je zo meer voor minder. Twee eitjes per dag zijn prima…..

Tip 4 Geniet
Lekker eten met goed gezelschap is essentieel. Kijk dus vooral of je leuke mensen om je heen kunt vinden.

Annette ter Heijden is orthomoleculair therapeut en co-auteur van ‘Koken Zonder Pakjes’. Bovenstaande wijsheden heeft zij, als naslagwerk en in receptvorm, verwerkt in het kookboek www.kokenzonderpakjes.nl. en www.ProefjeRoots.nl Voor persoonlijke begeleiding m.b.t. tot voeding kun je meer informatie vinden op www.fysikosvoeding.nl .
Deze weblog mag worden hergebruikt onder vermelding van bron: Annette ter Heijden, auteur hierboven genoemde boeken 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

2 Comments

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.