Blog

4 voedingsadviezen die de concentratie verbeteren

Veel mensen geven aan dat ze zich niet heel lang kunnen concentreren op een taak. Bij een diagnose denken mensen vaak dat het alleen met medicijnen opgelost kan worden. Niets is minder waar. In de huidige tijd missen veel mensen essentiële bouwstoffen in de voeding. Dat zorgt er voor dat je lichaam het gewoon niet meer zelf kan. Hieronder tips voor jou. Hoe kan je dit voorkomen door de juiste voeding tot je te nemen?

Tip 1 Eet voldoende vetten (vetzuren)
Natuurlijk gaat het over de goede vetten, die kun je vinden in vis, vlees, eieren en noten. Let daarnaast ook op vetten waarnaast een goede hoeveelheid aminozuren (eiwitten) in zitten. Dan kom je dus vanzelf bij “bewogen vlees”. Vlees (en vis) dat in de natuurlijke habitat is ontstaan. Biologische kippen die wormpjes en spinnetjes hebben gegeten, de eieren van de kippen die hebben geleefd zoals het hoort en gekleurde vis. Al deze bronnen hebben alleen dan een goede vetzuur verhouding. Gelukkig is olijfolie ook een goede bron van goede vetzuren. Doe is wat makkelijker verkrijgbaar in een goede kwaliteit. Waarom al die vetzuren? Simpel, je hersenen bestaan voor 80% uit vetten, die moeten dus gevoed worden.

Tip 2 Veel groenten, liefst 2x per dag
Vetzuren verzuren, dat moge duidelijk zijn. Om wel een goede pH in je lichaam te houden zijn dus grote hoeveelheden groenten nodig. Het beste is om zo dicht mogelijk in de buurt van 1 kilo groenten per dag uit te komen. Dat is inderdaad nogal veel, dus zul je daar werkelijk je best voor moeten gaan doen. Lukt het je nu niet om zoveel mineralen op een dag te verwerken, dan kun je perfect uitwijken naar een aloe vera drank. Die bevat heel veel mineralen en is een heel goede basis maker. Oh ja, biologische groenten en fruit natuurlijk.

Tip 3 Doe dit gewoon eens 2 weken
Je lichaam moet er aan wennen en om een effect te merken is twee weken al genoeg. Graag hoor ik wat jullie ervan ervaren.

Tip 4 Vertel het anderen
Als je een goede ervaring hebt dat je je beter kunt concentreren dan kun je dat heel simpel met anderen delen. Iedereen wil toch nu voor het nieuwe schooljaar en na de vakantie de concentratie optimaal houden?
Veel kookplezier als je aan de slag gaat met deze tips!

Annette ter Heijden is orthomoleculair therapeut en co-auteur van ‘Koken Zonder Pakjes’. Bovenstaande wijsheden heeft zij, als naslagwerk en in receptvorm, verwerkt in het kookboek www.kokenzonderpakjes.nl. Voor persoonlijke begeleiding m.b.t. tot voeding kun je meer informatie vinden op www.fysikosvoeding.nl .
Deze weblog mag worden hergebruikt onder vermelding van bron: Annette ter Heijden, auteur “Koken Zonder Pakjes” zie www.kokenzonderpakjes.nl”

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

No Comments

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.